Motor: Bilbyggarna

Bilbyggarna är en tv-serie som handlar om engagerade personer som brinner för att bygga om bilar. Här möter du familjer och enskilda individer vars största intresse är att bygga om vanliga bilar till riktiga vrålåk. Följ med Bilbyggarna i vardagen och på spännande utställningar där hängivna personer delar med sig av sina erfarenheter inom sitt intresse. Är du själv bilintresserad så kommer du att få en kick av att se dessa fascinerande bilar. Om du själv vill påbörja ett projekt kan du låta dig inspireras och ta lärdom av dessa människor.

Utöver bilbygge, är det även mycket populärt att bygga segelbåtar. Hos sailfast.nu kan du läsa om båtbygge samt om konstruktörens roll i processen.

Bilbyggarna visar duktiga mekaniker som bygger om gamla bilar

Bilbyggarna är för bilfantaster

Avsnitten följer olika personer som gör om sina bilar. I ett avsnitt av Bilbyggarna får man bland annat se en familj som bygger om sin bil med inspiration från Disneys film Frost. De tar sin tid att bygga om bilen men i slutändan blir den totalförändrad. Lacken blir som ett sagoverk och målet är att få möjligheten att visa upp bilen på Elmia-mässan där barn och vuxna tillsammans kan beskåda underverken. Som rekvisita på mässan finns människor utklädda till sagofigurerna till barnens stora förtjusning.
Det här är ett program för bilintresserade personer där de kan lära sig massvis om ombyggningar av bilar. Visst är det så att många bilintresserade vill ha sin egen verkstad för att få möjlighet att arbeta självständigt. När det gäller förändringen av en bils utseende inifrån och ut är spänningen stor. Du får följa med på dessa fantastiska mässor där det finns lika många speciella bilar som bilägare. Att få chans att visa upp bilen som byggaren länge har jobbat med är målet för de flesta. Kolla på Bilbyggarna och fascineras av dessa imponerande bilar!

Både gamla och nya bilar

Bilbyggarna använder både gamla och nya bilar i sitt arbete. Vanligast är att bilarna byggs av 50- eller 60-talsåk men även helt nya bilar kan byggas om. Den amerikanska drömmen lever i många aktiva. Raggarkulturen med amerikanska bilar är stor även här hemma i Sverige. Där åker du på ”meeting” och mässor och visar upp din bil. Möjligheten att kunna visa upp sin stolthet och att få den beundrad är en viktig bekräftelse efter månader av slit hemma i garaget.
De flesta har bilbygget som hobby men i vissa avsnitt av Bilbyggarna får vi följa personer som har haft möjligheten att arbeta med detta på fulltid. Oavsett vilken bilmodell som ägaren bestämmer sig för att göra om så krävs det både engagemang och kunskap inom området. Projekten måste bli klara till uppvisning eller försäljning. Är du en insatt byggare finns många bilklubbar som du kan gå med i. Där kan du prata om bilar eller få råd och tips av andra med samma intresse.

Livsstilen som bilbyggare

Bilbyggarna är ett program om bilfantaster, för bilfantaster. Att gå från dröm till färdig bil kräver engagemang och hårt arbete. Men för alla som vill och har råd, finns det möjlighet att lära sig denna konst även om det krävs lite utöver det vanliga när det kommer till att slutföra projektet. Många personer som är kunniga inom området har fullt upp, särskilt de som är privilegierade med sin egen verkstad. Mässor och andra bilevenemang är öppna för allmänheten. Gå du också för att uppleva dessa spännande bilar!